Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hat Mini indul a Szardínia-ralin

Az Mini Countryman John Cooper Works S2000-es verziója már bemutatkozott Portugáliában a vb-n, ahol főleg a kétszeres PWRC bajnok, Araújo ért el igen jó eredményeket vele, kieséséig Kimi Räikkönennel vívott az összetett hetedik helyért.

Az utcai modell kerek műszerfala a WRC-ben is helyet kapott

Május elején, a szardíniai futamon első ízben látható lesz a WRC is, melyből az autókat építő Prodrive rögtön négyet is bevet majd. A két gyári pilótán (Sordo, Meeke) kívül Araújo és Oliveira is a top-kategóriában indulhat, míg két másik S2000-es Mini is ott lesz az itáliai versenyen, hazai pilótákkal.

A Mini WRC-t a hivatalos bemutató után még Spanyolországban teszteli a csapat, hiszen az első pillanattól kezdve szeretnék felvenni a versenyt a Citroënnel és a Forddal.

0 Tovább

A Prodrive megtartotta az 1 WRC rendszámot

Az Egyesült Királyságban nagy hagyománya van az egyedi rendszámoknak, se szeri, se száma az ezek adás-vételével foglalkozó cégeknek. A legkelendőbb kombinációk akár több ezer fontot is érnek, de akad néhány olyan rendszám is, amelynek ára a csillagos eget verdesné - ha eladó lenne.

Bár Petter Solberg nem nyert versenyt az utolsó Impreza WRC-vel, de az "1 WRC" rendszám az ő autóján volt

A Prodive annak idején a gyári Subaru WRC-ket építette, és megvásárolták az "1 WRC" rendszámot. Az igen beszédes tábla legutóbb Petter Solberg Imprezáján volt 2008-ban, amikor a japánok hirtelen lehúzták a rolót.

A brit cég nem vált meg a rendszámtól, és úgy tűnik, megérte megtartani, hiszen újra van mire felszerelniük: a Szardínia-ralin debütál az általuk készített Mini WRC.

Az előzetes fotókon már felkerült a tábla a Minire, és várhatóan élesben is ott lesz Sordo vagy Meeke versenyautóján.

Minden fronton támad a Mini és a Prodrive, minél előbb szeretnék, hogy valóban az egyes rajtszám díszítse az autójukat

Arra valószínűleg még várni kell, hogy igaziból is a Mini legyen a nr. 1 a WRC-k között, de a rendszám is jelzi, hogy a gyár nagyon komolyan gondolja a ralizást, és nemcsak műszakilag, hanem marketing terén is mindent bevet, hogy minél előbb utolérje a vetélytársakat.

0 Tovább

A Mini szerencseszámai: 37, 52

Bár csak a májusi Szardínia-ralin mutatkozik be a rali-vb-n a Mini WRC, már most megszellőztették Meeke és Sordo rajtszámait.

Nagyot nőtt a Mini az elmúlt évtizedek során

A sportágba visszatérő gyár a legendás régi Mini győzelmei előtt kíván tisztelegni azzal, hogy a brit pilóta autójára a 37-es rajtszámot kérte (Paddy Hopkirk ezzel nyerte 1964-ben a Monte Carlo-ralit), míg spanyol csapattársa 52-essel fog indulni, amely Timo Mäkinen nevéhez, és a '65-ös Monte-elsőséghez kapcsolódik.

Az új autót hivatalosan április 11-én mutatják majd be.

0 Tovább

[origo] rali

blogavatar

Por, sár, murva, kavics, jég... WRC, IRC, magyar rali... Az [origo] autó rovatának raliblogja Bertalan Miklós szakíró szerkesztésében.

Utolsó kommentek