Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kicsi, de erős SWRC mezőny Mexikóban

Csupán öttagú a Mexikó-rali SWRC mezőnye, de mindannyian esélyesek akár a győzelemre is.

Finnországban, 2010-ben 9. helyezést ért el Hänninen, jópár WRC-t megelőzve

A nyolc fordulóból álló bajnokság első futama a mexikói, a nagy távolság, valamint az ezzel járó költségek miatt csak ennyien állnak rajthoz a kategóriában - igaz az egész versenyre mindössze 25 nevezés érkezett.

Az SWRC értékelés tavalyi harmadikja (nem mellesleg 2009 JWRC bajnoka), a cseh Martin Prokop kapta a legelőkelőbb rajtszámot, és igen neves ellenfelekkel kell majd megküzdenie. Rögtön ott van Nasser Al-Attiyah, aki azon kívül hogy korábbi PWRC győztes, idén megnyerte a Dakart. Talán náluk is nagyobb név az aktuális IRC bajnok, Juho Hänninen, ő még a "régi" WRC-ket is szorongatta néha az S2000-es Skodával, Mexikóban is erre készül.

Al-Attiyah idén már megtett néhány ezer kilométert murván, igaz, nem Fiesta S2000-rel, hanem egy VW Touareggel

Rajtuk kívül a szupertehetségnek kikiáltott észt Ott Tänak, és honfitársa, Karl Kruuda szerepelnek a listán, mindketten bizonyították már, hogy a vb élmezőnyében a helyük.

0 Tovább

Petter Solberg is készül Mexikóra

A gyári csapatok már a Svéd-rali után megkezdték az utolsó murvás teszteket, és lehetőségeikhez képest a privát pilóták is igyekeznek gyakorolni, amennyit tudnak.

Petter Solberg először próbálta ki murván a DS3 WRC-t, de láthatóan hamar összebarátkozott az autóval.


Solberg a Mexikó-ralin esélyes a dobogóra, az első nap során mindenképpen mellette szól, hogy az ötödik pozícióból indulhat.

0 Tovább

A Skoda is beszáll a ringbe

A Mexikó-ralin újabb gyári alakulat indul, bár nem a legnagyobb kategóriában, és félig-meddig álruhában.

Hänninen a Mexikó-rali SWRC értékelésének a legnagyobb esélyese

A Red Bull Skoda néven rajthoz álló csapat teljes gyári támogatást élvez, pilótájuk pedig az IRC 2010-es bajnoka, Juho Hänninen lesz. A csapat másik versenyzője Gassner, aki majd Jordániában indul, a további SWRC futamokon pedig mindketten ott lesznek.

Hänninennel nagyon megerősödik az SWRC mezőny, hiszen a finn murván az egyik legjobb pilóta, és a januári Monte Carlo-ralin bizonyította, hogy aszfalton is felveszi a versenyet a legjobbakkal.

A 2010-es Finn-ralin ő volt a legjobb nem WRC-vel induló pilóta, Kankkunen mögött az abszolút 9. helyen végzett, míg az idei első IRC futamon az első nap után fölényesen vezetett nagynevű társai előtt.

Bár még nincs konkrétum az ügyben, de ha a VW konszern újra WRC-t épít, Hänninen lehet az egyik versenyzőjük.

0 Tovább

Matthew Wilson sorsa még mindig kérdéses

Bár még csak 24 esztendős, a rali-vb mezőnyének egyik legtapasztaltabb pilótája Matthew Wilson. 75 futamon indult már (mindegyiken Forddal), s eddig nemhogy győzelmet nem szerzett, még a dobogóra sem állhatott. Legjobb eredménye egy 2007-es Japánban elért 4. hely volt, illetve összesen három szakaszgyőzelem fűződik a brit nevéhez.

Svédországban a 9. helyen végzett Wilson, miután az első napon 4 percet veszített az elromlott kormányszervó miatt

Mindemellett nagyon megbízható a Ford csapat vezetőjének, Malcolm Wilsonnak a fia, hiszen a futamok 93,3%-án célba ért, ez pedig kivételesen jó érték. Ez azonban úgy tűnik, önmagában kevés: a Svéd-rali előtt már lehetett tudni, hogy egyelőre nincs meg a pénz a teljes szezonra, sőt, januárban még csak annyi volt biztos, hogy a havas futamon tud indulni Matthew.

Jelenleg némileg kedvezőbb a helyzet, további öt fordulóra megvan a keret, és a remény arra, hogy a következő hónapok alatt sikerül forrást találni a szezon második felének teljesítésére is.

Wilson és Scott az első hatba szeretnének kerülni a Mexikó-ralin

Mindenképpen Wilson mellett szól, hogy mostantól a neki leginkább fekvő murvás futamok következnek, illetve hogy nála többet talán senki nem tesztelte az új WRC-t.

0 Tovább

Mindössze 25 nevezés érkezett a Mexikó-ralira

Március első hétvégéjén rendezik a világbajnokság második fordulóját, a Mexikó-ralit. A szezon első murvás futamára igen kevés, mindössze 25 nevezés érkezett.

A gyári csapatok természetesen teljes létszámmal ott lesznek a rajtnál, a megszokott WRC-pilóták közül Kimi Räikkönen hiányzik. A finn 2010-ben nem szerzett túl jó élményeket a versenyen, inkább gyakorlásra fordítja energiáját. Indul viszont a jó szereplésre esélyes argentin Villagra, illetve az orosz Novikov.

Mexikóban kezdődik az SWRC kategória különversenye, ahol ringbe száll a tavalyi IRC bajnok Hänninen is.

Íme a teljes lista:

0 Tovább

[origo] rali

blogavatar

Por, sár, murva, kavics, jég... WRC, IRC, magyar rali... Az [origo] autó rovatának raliblogja Bertalan Miklós szakíró szerkesztésében.

Utolsó kommentek