Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Räikkönen Portugáliában visszatér

Második teljes szezonját futja a rali-világbajnokságon Kimi Räikkönen. 2010-ben elég felemásra sikerült a szereplése, hiszen csaknem többször törte össze az autóját, mint amennyi pontot szerzett.

Kezd beérni a tavalyi munka gyümölcse, Räikkönen már nem hibázik annyit, és egyre gyorsabb

A megszerzett tapasztalat idén kamatozhat, ezt a korábbi F1-es világbajnok svédországi teljesítménye már tükrözte. Lényegesen meggyőzőbb volt mint 2010-ben, és főleg nem követett el olyan baklövéseket, mint egy évvel korábban.

A Mexikó-ralit kihagyta Räikkönen, Portugáliában viszont újra ott lesz a mezőnyben, ahogy az évad többi futamán is, egy (Ausztrália) kivételével. A murvás futamra egy komoly teszttel készült a pilóta, melyet Franciaországban tartottak.

A két nap során esőben és szárazon is sikerült mennie a DS3 WRC-vel, és megtalálni a megfelelő beállításokat a március végi versenyre. Tavaly a 10. helyen végzett Räikkönen Portugáliában, idén ő maga, és a csapat vezetése is előbbre tippeli a finnt.

Svédországban a 8. helyen végzett Kimi, igaz, 7 perc lemaradással Hirvonen mögött

0 Tovább

15 WRC indul Portugáliában

Március utolsó hétvégéjén Portugáliában rendezik a rali-vb idei harmadik fordulóját. A murvás versenyre összesen 75 páros nevezett, éppen a háromszorosa a mexikói 25-nek.

Ogier Portugáliában feledtetné mexikói bakiját, ehhez 14 másik WRC-t kell legyőznie

A csúcskategóriát 15 autó képviseli, idén eddig ez a legtöbb. A Citroën gyári alakulatát adó Loeb és Ogier mellett Petter Solberg, Räikkönen, illetve az új autójához végre hozzájutó van Merksteijn is francia kocsival indul. (A holland a Svéd-ralin már rajthoz állt volna, de igen előzékenyen átadta gépét Petter Solbergnek, hiszen akkor még csak négy DS3 WRC készült el.)


Fordéknál nagyüzem lesz, mind a tíz Fiesta WRC ott lesz Portugáliában

A Ford mind a tíz Fiesta WRC-t csatasorba állítja. Sikerült megjavítani a Latvala által épp egy portugáliai teszten összetörött karosszériát, így senki nem marad autó nélkül. Természetesen Hirvonen és Latvala a két gyári versenyző, a Stobart csapatot Henning Solberg és Østberg alkotják. Villagra Európában is szerencsét próbál, ahogy Kuipers és Al Qassimi is leadták a nevezésüket. Wilson és Ken Block mellett a helyi Sousa is Forddal áll rajthoz.

0 Tovább
1234
»

[origo] rali

blogavatar

Por, sár, murva, kavics, jég... WRC, IRC, magyar rali... Az [origo] autó rovatának raliblogja Bertalan Miklós szakíró szerkesztésében.

Utolsó kommentek