Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Így autózik Räikkönen a hóban

Második teljes szezonját kezdte a rali-vb-n Kimi Räikkönen, 2007 F1-es világbajnoka. 2010-ben rengeteg hibát vétett a finn, sokszor összetörte a C4 WRC-t, az eredmények alaposan elmaradtak a rajongók várakozásaitól.

Úgy tűnik, idén végre kamatoznak a tavalyi tapasztalatok, hiszen a pilóta a korábbiaknál sokkal jobban, és főleg kevesebb hibával autózott. A Svéd-rali második versenynapján 4. és 5. időket is futott, s végül az abszolút 8. helyen fejezte be a futamot. A videón a 13. gyorsasági látható, ahol Kimi mindössze 9 másodpercet kapott a szakaszgyőztes Loebtől.

 


0 Tovább

Ilyen a Svéd-rali belülről

Mikko Hirvonen belső kamerás felvételein jól látszik, hogy valóban a Svéd-rali az egyik leggyorsabb futam a naptárban.

Megfigyelhető, hogy tavalyhoz képest mennyivel többet kell gépészkedni menet közben. A kormányról kapcsolható váltót idén már nem engedélyezik a szabályok, teljesen mechanikus a szerkezet, mint régebben az A-s autókban.

0 Tovább

Henning Solberg felborult, és kiesett

A Svéd-rali első napját az ötödik helyen záró, akár dobogóra is esélyes Henning Solberg számára véget ért a verseny. A norvég az első szombati gyorsaságin felborult, és autója annyira megsérült, hogy ki kellett állnia a futamból. Az eset a videón 1:30-tól látható.

A pilóta és navigátora, Ilka Minor épségben maradtak, amennyiben a Fiesta WRC-t sikerül a csapatnak megjavítani, elképzelhető, hogy vasárnapra visszaállnak.

0 Tovább

Solberg fivérek a mókuskerékben

Úgy tűnik, nem csak Magyarországon, hanem Norvágiában is kedveltek a "celebeket" szerepeltető televíziós vetélkedők. Miután a Solberg fivérek hazájukban igen népszerűek, meghívást kaptak az egyik ilyenbe, ahol a feladat az volt, hogy állóképesség terén győzzék le a síelő Andre Aamodtot és Lasse Kjust. Az egyik próba során egy mókuskerékben kellett egy perc alatt minél több kört megtenniük. A síelők 32 fordulatra voltak képesek, Solbergék pedig elhatározták, hogy ezt túlszárnyalják.

Jól is indult a dolog, 23 másodperc alatt már 15 fordulatnál tartottak, de ezután Henning elvétette a lépést, és óriásit esett. Szerencsére semmi baja nem történt, az eset nem veszélyezteti svédországi indulását.

0 Tovább
1234
»

[origo] rali

blogavatar

Por, sár, murva, kavics, jég... WRC, IRC, magyar rali... Az [origo] autó rovatának raliblogja Bertalan Miklós szakíró szerkesztésében.

Utolsó kommentek