Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Jordán-rali, Power Stage videó

Soha nem látott izgalmakat hozott a Jordán-rali záró szakasza, a Power Stage.

 

Az utolsó gyorsasági előtt Latvala 0,5 másodperccel állt Ogier előtt, így mindketten már csak emiatt is motiváltak voltak hogy 100%-on autózzanak, ám ott volt Loeb és Latvala is, akik megtehették hogy kicsit rápihanjenek a finélára, ezért velük is számolni kellett.

 

A túlfeszített tempó miatt mind a négyen vétettek néhány kisebb hibát, de ezzel együtt is lényegesen gyorsabbak voltak a többieknél. A szakaszt - és a versenyt - végül Ogier nyerte, aki Hirvonennel azonos időt futott a Power Stage-en, Loeb 0,3, Latvala pedig 0,7 szekundummal volt lassan náluk.

 

A rendkívül szoros befutó az alábbi videókon élhető át újra.

 

 

0 Tovább

Portugál-rali, ugratók

Ha nem is olyan mennyiségben mint Finnországban, a portugáliai pályákon is voltak ugratók.

Az alábbi videón érdemes megfigyelni, hogy az új WRC-k mennyire stabilak, szinte mindegyik landolás tökéletes. Ez lehet az egyik oka, hogy többnyire jobb idők születtek a versenyen, mint tavaly a kétliteres WRC-kkel - a meglepő adatok elemzése hamarosan következik.


0 Tovább

Portugáliai Power Stage videó

A korábbi futamokhoz hasonlóan Portugáliában is izgalmasra sikerült a bónuszpontokért zajló utolsó gyorsasági, a Power Stage. A három jutalompont Loebé lett, Latvala kettő, Ogier egy egységgel gazdagodott. Hirvonen és Petter Solberg is nagyon készültek a finélára, azonban a finnt műszaki hiba, a norvégot (a feltehetően a rajtpozíciójából adódó) lassabb tempója akadályozta meg a jobb szereplésben.

Az idei harmadik verseny után egyértelműen kijelenthető, hogy az újítás bevált, a korábban néha már-már unalmas utolsó szakasz minden ralin izgalmas, és nem mellesleg milliók nézhetik élőben a tévében.

0 Tovább

Amikor Loeb ideges

Ritkán veszíti el önuralmát a hétszeres világbajnok, de a Portugál-rali 9. gyorsaságija után majdnem sikerült neki.

A szakaszon előtte rajtoló Hirvonen defektet kapott, megállt kicserélni a kereket, és éppen Loeb elé tért vissza a pályára. A francia a portól nem látott semmit, meg kellett állnia, rádión kérte csapatát hogy csináljanak valamit. Ők átszóltak a Fordhoz, ám onnan elutasító válasz érkezett az előzési "kérelemre".

Loeb úgy értékelte a dolgot, hogy Hirvonen így akarja védeni csapattársa, Latvala pozícióját, és olyannyira mérges volt a beíróban, hogy egy kicsit neki is ment a finn autójának.


Az esetet a következő szakasz rajtja előtt megbeszélték, és elsimították a nézeteltérést, Loeb megértette, hogy Hirvonen nem tehetett mást. Más kérdés, hogy ettől még 30 másodperc hátrányba került Ogier-vel szemben, amit már nehezen tud ledolgozni a vasárnapi négy gyorsaságin.

1 Tovább

Ken Block nem indulhat a Portugál-ralin

A Portugál-rali szerdai tesztjén Ken Block alaposan összetörte autóját. Őt, és navigátorát is kórházba kellett szállítani, de szerencsére kiderült, hogy együknek sem esett baja.

Az autó viszont nem úszta meg ennyivel: a roncsot visszaszállították a szervizparkba, ahol a vizsgálat megállapította, hogy megsérült a bukócső is, így szó sem lehet az indulásról.

Az eset az alábbi videón látható:


szólj hozzá: Ken Block hatalmasat perecel

0 Tovább
«
1234

[origo] rali

blogavatar

Por, sár, murva, kavics, jég... WRC, IRC, magyar rali... Az [origo] autó rovatának raliblogja Bertalan Miklós szakíró szerkesztésében.

Utolsó kommentek