Egy második helyezéssel a zsebében Aschenbrenner György hétvégén újra a Mitsubishi volánja mögé ül, hogy a Miskolc-ralin versenyezzen. A tavalyi bajnok a csütörtöki tréning után nyilatkozott.

Az Eger Rally után Gran Canariára készültél egy IRC futamra, hogy egy csapattársadnak segédkezz, mint csapatvezető. Jól sikerült számára a verseny?

 

- Aschenbrenner György: - Kategóriájában a hatodik helyezést szerezte meg, ami úgy gondolom egy szép eredmény. Igazán jó kis verseny volt, sok tanulsággal, hiszen alaposan meg tudtuk vizsgálni az IRC mezőnyt, így a tapasztalatokból a Mecsek Rallyn is tudunk talán meríteni majd.

 

Tervezted, hogy az R4 kittel erősítesz a bajnokság második fordulójára, a hétvégén következő Hell Miskolc Rallyra. Sikerült megvalósítani a fejlesztést?

 

- Igen, immár R4-es az autónk, az R4-ben neveztünk. Reméljük, hogy az egrinél sokkal keskenyebb, bevállalós zempléni pályákon ennek segítségével még gyorsabbak tudunk majd lenni és szépen szerepelünk egy olyan futamon, ahol talán jobban kidomborodik a pilóták bevállalóssága és egyéni kvalitása.

Hogyan teltek az előző napok, hogyan készültetek?

 

- Tegnap volt egy rövidebb tesztünk, ma tréningeztünk és holnap is ez vár ránk, még a délutáni prológ előtt.

 

Miskolc az egyik legnépszerűbb állomás a szezonban, feltehetően több ezren látogatnak ki a sokak által jól ismert pályákra. Mit gondolsz, meglesz az idei első győzelem?

 

- Természetesen szeretnénk minél szebb eredményt elérni, megpróbáljuk úgy odatenni magunkat, hogy a leggyorsabbak lehessünk a versenyen. Persze a biztos célba érés mindig fontosabb, mint egy esetleges győzelem.