Elérkezett az idei év második rali-OB futama, mely a pénteki prológgal veszi kezdetét a miskolci Speedway Arénában, majd folytatódik szombaton hajnaltól a Zemplén-hegységben.

Herczig Norberték győzni szeretnének a Skoda Fabiával.


„Az idei év első versenye valóban nem úgy sikerült, ahogyan azt terveztük. Miután azonban még akkor, a futam alatt megtaláltuk az okot, volt időnk arra, hogy a második futamra orvosoljuk a hibát. Most már elmondhatom, hogy túl vagyunk a miskolci pályabejáráson, ahol ismét igyekeztünk becsülettel felkészülni a megmérettetésre, mind nappali, mind esti fényviszonyok között. Bár tudom, hogy inkább az autónkról szeretnétek többet megtudni, arról azonban még nem tudok nyilatkozni, hiszen a teszt előtt állunk.

A csütörtöki napon egy fél nap áll majd a rendelkezésünkre, hogy a csapat mérnökével és szerelőivel együtt beállítsuk a versenyautót a zempléni pályákra, melyekről tudni illik, hogy kedveznek a Super2000-es versenyautóknak, hiszen jóval technikásabbak, illetve jóval kevesebbet kell végsebességen autózni, mint Egerben.

Ami azonban újdonság és nyugodtan kijelenthetem, hogy VB-s követelmény: a verseny időtartama.


Az OB futamokon megszokott két versenynap helyett most csupán egy nap alatt kell teljesítenie a mezőnynek az össztávot. A szombati versenynapon reggel 6:00 órakor elrajtolunk és este 21:00 óra után már át is haladhatunk a céldobogón. Ez idő alatt több mint 500 km-t fogunk megtenni, melyből 150 km gyorsasági szakaszt kell teljesítenünk. Ez igen megterhelő lesz minden versenyzőpáros számára, ezért mi is igyekszünk mind fizikálisan, mind mentálisan felkészülni a feladatra.”