Aschenbrenner György és navigátora, Pikó Zsuzsa bajnokként, immár a Hell Racing Team színeiben kezdi meg a hétvégén rally-szereplését Egerben. A páros már túl van több teszten, melynek eredményei sokat ígérőek. Asit a versenyt megelőző csütörtökön, épp az utolsó tesztről hazaérve kérdezték az eddigi tapasztalatokról, várakozásairól és a bajnoki cím esélyeseiről.


Milyen teszteken vagytok túl, hogyan készültetek a szezon első futamára?

Mint minden évben, idén is rengeteget teszteltünk az idei nyitóra. Túl vagyunk egy három napos tesztsorozaton, ami Pécs környékén volt, most pedig épp egy 80 km-es tesztet hajtottunk végre. Mindenképpen eredményesnek ítéljük ezeket a tesztnapokat, sikerült stabilizálnunk az új gumikat, és tizedmásodperceket tudtunk javulni az új autóval. Persze igazán csak a versenyen látszik majd, hogyan értékelhetjük ezeket az adatokat.


Akkor mondhatjuk, hogy megtaláltátok az autó ideális beállításait?

Gyakorlatilag mindig is megvoltak az ideális beállításaink, hiszen minden esetben nagyon-nagyon minimálisan próbálunk csak eltérni az alapbeállításoktól. Az autót optimálisnak érezzük, amely szinte majdnem megegyezik a tavalyi kazincbarcikai járművünkkel.

A tavalyi győzelmetek után bizonyára nagyon sokan várnak tőletek 2011-ben is ilyen szép eredményt. Hogy érzed, emiatt nagyobb rajtatok a nyomás? Milyen érzésekkel vágtok neki a szezonnak?

Valóban nagy az elvárás velünk szemben a tavalyi bajnoki cím után, de persze nagyon jó érzés a sok barát, és szurkoló jelenléte. Viszont a tavalyi győzelem azzal is jár, hogy az ellenfelek mind minket szeretnének legyőzni, nálunk akar gyorsabb lenni. De reménykedünk benne, hogy idén is az elsők között tudunk lenni minden futamon, ahogy tavaly is.

Milyen versenyre számítasz Egerben?

Jó ízű, izgalmas versenyt várok. Úgy gondolom, hogy idén még többen leszünk versenyben a végső győzelemért. Míg tavaly 3-4-en voltunk az elsőségre esélyesek, idén ez még egy-két fővel, például Bútor Robival és a szintén Hell Racing Team-es Kazár Mikivel is bővülhet, úgyhogy még több izgalomra lehet számítani. Sok sikert kívánok minden versenytársamnak, kívánom, hogy jó autója legyen mindenkinek és azt, hogy a gyorsaság döntse el ki a legjobb, ne a szerencse!