Kattintson a képre a galériához!

Március 5.-én szombaton rendezték a párizsi Stade de France stadionban az Andros Trophy nevű francia jégrali sorozat fináléját.

Ugyan ez a verseny már nem számított bele a bajnokságba, mégis több mint 50 ezer ember ment ki megnézni, ahogy a négyszeres Forma-1-es világbajnok Alain Prost megnyeri a döntőt a kék Dacia Dusterrel.


Ahhoz, hogy a futópályából 4000 négyzetméteres ovális jégrali pálya váljon, a szervezők 700 tonna kockára darabolt jeget használtak fel.

A versenyautók csővázas konstrukciók, mindegyikben 340 lóerős, hathengeres, középre épített motor dolgozik, a felniken szöges gumik feszülnek. Legfőbb különlegessége az autóknak, hogy nemcsak összkerékhajtással, hanem összkerék-kormányzással is el vannak látva.


Prostnak olyan ellenfelekkel kellett megküzdenie, mint a Skoda Fabiával induló Olivier Panis, a szintén skodás Jacques Villeneuve, vagy éppen a BMW-s Jean-Philippe Dayraut.

Utóbbi ugyan a többivel ellentétben nem volt soha Forma-1-es pilóta, de ő az, aki megnyerte az idei sorozatot, és hamarosan ő fog egy Dacia Dustert vezetni a coloradói Pikes Peak hegyiversenyen.