Tizenhárom futam szerepel az idei naptárban. Több klasszikus verseny is  visszakerült a rali-vb vérkeringésébe, de a világbajnokság 2011-ben is Svédországban indul és Walesben ér majd véget.

Miután a Monte-Carlo-rali idén is IRC-futam volt, igazi téli körülmények között, a svéd hóban indul a pontvadászat. Ez után egy hosszabb murvás sorozat következik, március elején már Mexikóba költözik át a mezőny, majd a hónap végén visszatérnek Európába, a Portugál-ralira.

Áprilisban csupán egy versenyt rendeznek, akkor Jordániában randevúznak a ralisok, május elején pedig már Szardínia szigete látja vendégül a csapatokat. Ez után Argentína jön, majd a nyári szünet előtti utolsó futam, az Akropolisz-rali, Görögországban.

Június közepétől július végéig mindenki szusszanhat majd egyet, ekkor következik a Finn-rali, melyet augusztusban a német verseny követ, amely a szezon első aszfaltos versenye lesz.

Szeptemberben újra murván száguldanak majd az autók, de már Ausztráliában, a hónap végére pedig visszatérnek Franciaországba, az Elzász-ralira.

Az október végi Catalunya-rali után november közepén zárul a világbajnokság, Walesben.

Íme a teljes naptár: