Korábban elég sanyarú sorsa volt Sébastien Loeb csapattársainak, mivel a hétszeres világbajnok rendre gyorsabb volt náluk. Nagyon ritkán fordult elő hogy ne így legyen, de amikor mégis ilyen történt, a vezetőség mérlegelt hogy hogyan tovább, és néha beleszólt a dolgok folyásába. Erről Sordo tudna a legtöbbet mesélni, hiszen hazai versenyét, a Katalán-ralit kétszer is megnyerhette volna a korábbi esztendőkben, ám az első számú pilóta érdekei rendre felülírták a spanyolét.

Akármi is lesz a sorrend, Portugáliában kettős győzelemre készül a Citroën

Ogier megjelenésével igazán komoly házon belüli vetélytársat kapott Loeb, elég csak arra gondolni, hogy 2010-ben több murvás futamon is kikapott a fiatalabb Sébastientől az idősebb. Már tavaly, Portugáliában felmerült, hogy vajon hagyja-e a Citroën nyerni Ogiert, akkor a válasz igen lett, és meg is született az ifjú titán első vb-diadala.

Mivel úgy tűnt, a versengés inkább előbbre viszi a csapatot mint hátráltatná, ezért Olivier Quesnel kijelentette, hogy a hétvégi versenyen nem lesz csapatutasítás, győzzön a jobb. Amíg ez a döntés nem veszélyezteti a vb-címek megvédését, várhatóan így is marad minden, ám biztosak lehetünk benne, hogy ha úgy érzik a franciák hogy a két pilótájuk rivalizálása miatt Hirvonen vagy Latvala, illetve a Ford kiénekelheti a szájukból a sajtot, azonnal lépni fognak.